donderdag 1 augustus 2013

Week 31: Vakantie-impressies


Wij zijn inmiddels alweer een week terug in Nederland na een geslaagde vakantie in Oostenrijk. En hoewel grote delen van Nederland nog midden in de zomervakantie zitten zijn in het zuiden de meeste mensen wel weer (bijna) thuis. Over één week beginnen tenslotte de scholen weer en dat voelt vreemd aan met deze tropische temperaturen.

De Nederlandse Reisvereniging (NRV) bracht – waarschijnlijk ergens in de jaren zeventig of tachtig van de vorige eeuw – een flexisingle uit met op de A-kant 'Vakantieverhalen' en op de B-kant 'Vakantie-impressies'. Die 'Vakantieverhalen' worden vertolkt door acteur Henk Molenberg. De 'verhalen' zijn eigenlijk korte quotes van door Molenberg vertolkte typetjes en sluiten steevast af met: "Volgend jaar ga ik weer met de NRV". Ik vind ze nogal irritant dus ik zal u er verder dan ook maar niet mee lastigvallen. De B-kant echter is een collage van – de titel zegt het al – 'Vakantie-impressies'. Leuk voor mensen die nog op vakantie gaan en ook aardig voor de thuiskomers. 

Maar in Nederland met 35 graden op de thermometer, is er weinig reden ver weg te gaan om het juiste vakantiegevoel te krijgen. Daar heeft u de NRV helemaal niet voor nodig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten