vrijdag 8 november 2013

Week 45: Hema komt met ziektekostenverzekering


Hema gaat een goedkope verzekering voor ziektekosten aanbieden. Het is de eerste keer dat een winkelketen een zorgverzekering onder eigen merknaam gaat verkopen. Hema maakte onlangs bekend ook notariszaken aan te bieden. Uit protest verkochten enkele notariskantoren daarop rookworsten.

Bij het gouden jubileum van de HEMA in 1976 werd een gratis flexi-disc weggegeven met de alleszeggende titel: 50 jaar HEMA. Op het singletje wordt verwezen naar het 'HEMA's lofliedje' van Emile van Bosch uit 1938. De verteller op de flexi geeft aan dat de HEMA toen al bij de tijd was en dat nu, lees 1976, nog steeds is. Want HEMA heeft de wereldprimeur van een langspeelplaat met een speelduur van maar liefst 2 uur!

Op 4 november 1926 opende de eerste vestiging van De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam haar deuren. De verkoop van een halve warme rookworst begon in 1936. Vroeger werden ze midden in de winkel verkocht waarna mensen de rookworst vaak in de winkel uit een papieren zakje nuttigden en dan met de vette worsten bijvoorbeeld ook door de lingerieafdeling liepen. Ik vraag me alleen af of dat nog wel samengaat, die vette worsten enerzijds en een verzekering voor ziektekosten anderzijds? Ik ben benieuwd wat er in de kleine lettertjes staat...?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten