woensdag 17 april 2013

Week 16: Genoeg pizza's in Boston door web

 

Bij de finish van de marathon in de Amerikaanse stad Boston hebben zich deze week twee explosies voorgedaan. Daarbij zijn zeker drie doden en meer dan 130 gewonden gevallen. 

Zodra het nieuws over de explosies over de sociale media raasde, staken abonnees van het Reddit-account 'Random Acts of Pizza' de handen uit de mouwen om zoveel mogelijk pizza's voor de slachtoffers in Boston te organiseren. Ziekenhuizen konden de hoeveelheid pizza's niet meer aan en daarom werden ze ook bij mensen aangeboden die slachtoffers in huis hadden opgevangen. Via het account kunnen mensen een pizza bestellen en bij iemand anders laten bezorgen, als een vriendelijke daad voor een onbekende.
 
De zanger van Zwarte Vlek en de Mama Dub Band maakt zich in het liedje Mama Leone – dat u hierboven kunt beluisteren – nogal druk over de hectiek in zijn pizzeria. Zowel over de band als over het grammofoonplaatje is helemaal niets te vinden op internet. Graag had ik u er wat meer over verteld maar, zoals de aanslagen in Boston laten zien, zijn er nu eenmaal belangrijkere zaken in het leven dan een stompzinnig liedje over pizza's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten