vrijdag 24 mei 2013

Week 21: 50-jarige jubilaris DAF


In deze tijden van economische crisis en stijgende werkloosheid is het ook wel eens goed om wat positief nieuws naar buiten te brengen. Zo las ik dat na vijftig jaar trouwe dienst de 65-jarige Flip Cox met pensioen gaat bij DAF. Hij is daarmee ook meteen de eerste werknemer ooit bij DAF die vijftig jaar in dienst is. Als vijftienjarige nam zijn vader hem voor het eerst mee naar DAF en dinsdag was dus zijn laatste werkdag. Zelf vindt hij dit jubileum ook een mooie gelegenheid om afscheid van het bedrijf te nemen.

Bij het 50-jarig jubileum van DAF Trucks in 1978 bracht het bedrijf een singletje uit met daarop een loflied op de vrachtwagens onder de titel DAF Song. Het liedje werd geschreven door Joop Stokkermans en Gerrit den Braber, toch niet de minsten op muziekgebied in Nederland. Peter Blanker, onder andere bekend van het nummer 't Is moeilijk bescheiden te blijven' uit 1981, nam de zang voor zijn rekening.

In het liedje wordt het werk van het DAF personeel ook nog even aangehaald. "De mannen die hem maken zijn trots op hun produkt, hun wagens zijn betrouwbaar stuk voor stuk." Mensen die 50 jaar voor hetzelfde bedrijf werken zijn tegenwoordig een grote zeldzaamheid. En de kans dat je er tot je 65e blijft werken wordt er ook niet echt groter op. Mooi dat Flip Cox ons weer een beetje hoop heeft gegeven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten